Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:30 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Sandro Botticelli, cunoscut mai ales pentru capodopera „Naşterea lui Venus”...

ro

17 May, 2015 00:00 800 Marime text
Sandro Botticelli, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai Renaşterii italiene, s-a stins din viaţă în singurătate, la Florența, în oraşul natal, pe 17 mai 1510. Sicriul cu corpul său a fost depus în cavoul familiei din biserica Ognissanti. A lăsat în urmă o operă ce simbolizează frumuseţe și grație.
 
Sandro Botticelli s-a născut pe 1 martie 1445. A fost al patrulea fiu al soților Mariano şi Esmeralda Filipepi. În 1464, este primit în atelierul maestrului Fra Filippo Lippi, unde a lucrat ca ucenic la pictarea frescelor catedralei de la Prato. Ulterior, a frecventat atelierul pictorului şi sculptorului Andrea del Verrocchio. Din această perioadă datează primele sale lucrări independente.
 
Un cercetător atent al sufletului omenesc, Botticelli s-a remarcat prin graţia operelor sale şi precizia liniilor. Dintre capodoperele sale amintim „Adoraţia magilor”, „Buna Vestire”, „Punerea în mormânt” şi „Naşterea lui Venus”, considerat cel mai important tablou pe care l-a pictat. Lucrările lui Botticelli pierd din popularitate în ultimii ani ai vieții sale, împinse în planul al doilea de operele lui Leonardo da Vinci, Rafael Sanzio şi Michelangelo.
 
Sursa foto: Wikipedia.org

Ti-a placut articolul?

Comentarii