Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:09 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de palmier şi beneficiile sale

ro

26 Feb, 2015 00:15 1066 Marime text
Uleiul de palmier se obţine din partea cărnoasă a sâmburelui de palmier, în urma procesului de presare sau zdrobire. Uleiul de palmier reprezintă o sursă bogată de vitaminele A şi E, care îl transformă într-un foarte bun aliat împotriva radicalilor liberi. Acest ulei mai conţine betacaroten, acid oleic, acid linoleic, acid palmitic şi acid stearic. Betacarotenul este o substanţă care îmbunătăţeşte vederea nocturnă, contribuie la sănătatea mucoaselor şi la creşterea oaselor.
 
Deşi conţine multe grăsimi, uleiul de palmier poate preveni bolile de inimă, deoarece nu conţine colesterol şi are capacitatea de a stabiliza tensiunea arterială. De asemenea, este uşor digerabil şi în comparaţie cu uleiul de floarea soarelui, care poate rezista la o temperatură de până la 160 de grade Celsius, cel de palmier rezistă la temperaturi de până la 230 de grade Celsius. Fiind rezistent la temperaturi mari, nu există riscul apariţiei unor substanţe toxice sau cancerigene. Totodată, uleiul de palmier este eficient împotriva cancerului şi a bolilor creierului, precum Parkinson şi Alzheimer.

Ti-a placut articolul?

Comentarii