Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Robin Williams, un actor cu un umor greu de egalat, ar fi împlinit, astăzi, 64 de ani

ro

21 Jul, 2015 00:00 1028 Marime text
Celebrul actor Robin Williams ar fi împlinit, astăzi, vârsta de 64 de ani. În august anul trecut, actorul, care de-a lungul unei cariere de aproape trei decenii a făcut milioane de oameni să râdă, a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din California.
 
Potrivit anchetei, care a durat durat aproximativ trei luni, cauza decesului a fost „sinuciderea prin asfixiere”. Rezultatele arată că Robin Williams era treaz în momentul în care s-a sinucis şi, de asemenea, nu consumase droguri sau medicamente în cantităţi mari. Conform purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri. După o perioadă de abstinenţă care a durat 20 de ani, la începutul lui iulie 2014, Robin Williams s-a internat într-o clinică din SUA, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.
 
Actorul a devenit celebru datorită rolului unui extraterestru, intitulat Mork. A studiat în Detroit şi California. După ce s-a implicat în secţia de teatru a liceului, a reuşit să îşi învingă timiditatea. În 1973, s-a numărat printre cei 20 de studenţi acceptaţi pentru a face cursuri la Şcoala Conservatoare de Artă Juillard School.
 
În anul 1998, actorul a fost onorat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar din filmul „Good Will Hunting”. De asemenea, în decursul carierei, a fost distins cu trei premii Grammy, trei Globuri de Aur şi două premii Screen Actors Guild. A oferit interpretări memorabile în filme precum „Good Will Hunting”, „Dead Poets Society”, „Mrs. Doubtfire” şi „Good Morning, Vietnam”.
 
Robin Williams spunea că „Moartea este felul naturii de a spune «Masa ta e gata»”. Pentru toţi cei care l-au iubit şi admirat, masa a fost pregătită mult prea devreme.
 
Iată câteva dintre citatele rostite de marele actor Robin Williams:
 
„Obişnuiam să cred că cel mai groaznic lucru care ţi se poate întâmpla este să rămâi singur. Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla este să fii înconjurat de oameni care te fac să te simţi singur.”
„Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.”
„Nu eşti perfect, băiete. Şi, ca să nu te ţin în tensiune, nici fata pe care ai întâlnit-o nu este perfectă. Întrebarea este dacă sunteţi perfecţi unul pentru celălalt. Asta este ceea ce contează, în asta constă intimitatea.”
„Vei trece prin clipe grele, dar vor fi compensate de toate lucrurile bune cărora nu le dai atenţie.”
 
Sursa foto: hbo.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii