Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Regina Elisabeta I, un personaj unic în istoria Angliei...

ro

24 Mar, 2015 11:20 11154 Marime text
Regina Elisabeta I s-a stins din viaţă pe 24 martie 1603, la palatul Richmond. Starea sănătăţii reginei a fost stabilă până în toamna anului 1602, când o serie de decese în rândul apropiaţilor săi o aruncă într-o depresie profundă. Deoarece nu s-a căsătorit niciodată, în ciuda numeroaselor oferte, casa Tudor s-a stins la moartea ei.
 
A fost fiica lui Henric al VIII-lea al Angliei şi a lui Anne Boleyn, care a fost executată când Elisabeta avea trei ani, fiind fals acuzată de incest, vrăjitorie şi conspiraţie împotriva regelui. Pe 17 noiembrie 1558, Elisabeta I a devenit regina Angliei şi a Irlandei. În ajunul încoronării, trecerea Elisabetei prin oraş a fost întâmpinată cu bucurie de către mulțime.

Domnia ei a fost numită Epoca Elisabetană, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial. Unul din motto-urile sale era, potrivit Wikipedia, „video ed taceo”, în traducere „văd şi nu spun nimic”. A adoptat o diplomație prudentă, față de marile puteri ale Europei din acea vreme. Cei 44 de ani de domnie ai Elisabetei au oferit stabilitate regatului şi au contribuit la realizarea identității naționale.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii