Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Peter Falk, "Columbo" din celebrul serial TV...

ro

23 Jun, 2015 00:00 2858 Marime text
Actorul american Peter Falk, laureat al unui Glob de Aur şi distins cu cinci Premii Emmy, s-a stins din viaţă într-o zi de 23 iunie, la vârsta de 83 de ani, în locuinţa sa din Beverly Hills. În ultimii ani, a suferit de boala Alzheimer.
 
Peter Falk s-a născut la New York şi are origini poloneze şi ruseşti. În urma extirpării unei tumori maligne, la vârsta de trei ani, şi-a pierdut ochiul drept şi, pentru restul vieţii, a purtat un ochi de sticlă. În pofida acestui handicap, Peter Falk a practicat o serie de sporturi.

În 1956, a debutat pe Broadway şi, în următorii ani, a jucat roluri minore în câteva pelicule. Succesul s-a datorat interpretării unui rol secundar în filmul "Murder, Inc", lansat în 1960, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, la categoria cel mai bun actor în rol secundar.
 
Cel mai important rol al său este, de departe, cel al locotenentului Columbo, un detectiv particular haios şi inteligent, interpretat, pentru prima dată, în 1968. Datorită succesului înregistrat, producătorii au decis să realizeze un serial de televiziune, care a avut zece sezoane şi 69 de episoade.
 
Cu trabucul între dinţi, Columbo punea întrebări incomode, într-un stil inconfundabil, încât fiecare episod dintre cele 69 care au fost lansate, între 1968 şi 2003, să fie aşteptat şi comentat de către public.
Crima perfectă este dată în vileag de un detaliu minor, observat de Columbo. Pentru acest rol, în1973, a fost distins cu Globul de Aur.

Sursa foto: variety.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii