Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:52 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 20 iulie, scriitorul român care a încurajat şi promovat cultura de masă...

ro

20 Jul, 2015 09:21 1118 Marime text
Adrian Păunescu, unul dintre cei mai importanţi autori români, ar fi împlinit, astăzi, 20 iulie, vârsta de 72 de ani. A fost critic literar, director de reviste, scriitor, traducător şi om politic.

Adrian Păunescu a absolvit Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova şi, ulterior, a studiat filologia la Universitatea din Bucureşti. Ca scriitor, a debutat în anul 1960, iar talentul său a fost remarcat şi apreciat de critici literari importanţi. De-a lungul anilor, a scris peste 50 de cărţi, creaţiile sale fiind editate într-un tiraj record. Dintre poeziile publicate de Păunescu, amintim "Rugă pentru părinţi", "Leagăn pentru toată copilăria", "Descântec de viaţa şi moarte".
 
În 1973, a început activitatea publicistică şi a condus revista "Flacăra". În cadrul Cenaclului Flacăra şi în pofida numeroaselor sancţionări aduse de puterea comunistă, Păunescu a încurajat şi promovat cultura de masă şi a inventat "generaţia în blugi" şi "muzica tânără".

În noiembrie 2010, scriitorul s-a stins din viaţă şi a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, alături de Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu.
 
Sursa foto: www.gazetadesudest.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii