Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 18 iunie, unul dintre membrii formaţiei The Beatles...

ro

18 Jun, 2015 09:11 2364 Marime text
Astăzi, cântăreţul şi compozitoul Paul McCartney, unul dintre membrii formaţiei The Beatles, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Artistul, împlineşte vârsta de 73 de ani.
 
Paul McCartney a compus cele mai cunoscute piese ale formaţiei Beatles, precum „Yesterday”, Hello Goodbye”, „Let It Be”. Despărţirea trupei s-a anunţat public în anul 1970, cu o săptămână înainte de lansarea primului său album solo.
 
Printre numeroasele realizări ale lui Paul McCartney se numără şi vânzarea, în 1993, a peste 20.000 de bilete pentru concertul din Sydney, în opt minute. De asemenea, este singurul membru al formaţiei Beatles care a fost nominalizat la Oscar pentru performanţa realizată ca artist solo.
 
La data de 21 aprilie 1990, Paul McCartney susţinea un concert în faţa a peste 184.000 de oameni, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. La vremea aceea, evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai mare concert rock".
 
În martie 1997, Regina Elisabera a II-a a Marii Britanii l-a înnobilat pe Paul McCartney. Distincţia primită de artist oferă dreptul de a folosi apelativul „Sir” înaintea prenumelui.
 
A scris și muzică pentru film, iar în 2002 a fost nominalizat la Premiile Oscar, Grammy și Golden Globe pentru muzica filmului „Deschide Ochii”.
 
Sursa foto: mojo4music.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii