Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Nostradamus, unul dintre cei mai cunoscuţi profeți ai omenirii...

ro

02 Jul, 2015 12:23 819 Marime text
Pe 2 iulie 1566, se stingea din viaţă celebrul prezicător Nostradamus. Cu o zi înainte, se spune că acesta îşi anunţase decesul, scriind ultima profeţie a vieţii sale: „Lângă bancă şi pat voi fi găsit mort”.
 
Nostradamus este cunoscut ca prevestitor al tuturor marilor evenimente, ce se desfăşurau sau care urmau să se întâmple în lume. Lucrările sale sunt realizate din aproape 2.000 de catrene, dar foarte multe dintre ele au fost interpretate sau traduse greşit. Nostradamus şi-a redactat catrenele folosind modalităţile sintaxei latine cu antiteze, metafore, inversiuni şi cuvinte latine, greceşti, romane, ebraice sau celtice, pentru a fi greu de descifrat.
 
Fiecare prezicere era realizată din patru versuri, care reprezintă profeţii până în anul 3797. În aceste catrene, Nostradamus prevesteşte despre viitorul lumii, 70% dintre acestea fiind deja împlinite. Într-unul dintre catrene, prevestitorul vorbeşte despre „doi frati” (turnurile gemene), „noul oras” (New York) şi despre„cerul în flăcări” (avioanele deturnate ). Mulţi au asociat acest catren cu atentatele de la 11 septembrie 2001.
 
Sursa foto: feelgrafix.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii