Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Johannes Brahms, considerat de mulți „succesorul” lui Beethoven...

ro

03 Apr, 2015 09:37 4409 Marime text
Compozitor romantic german Johannes Brahms s-a stins din viaţă pe 3 aprilie 1897, la Viena, unde a trăit cea mai mare parte a vieții sale.
În timpul terminării melodiilor din cadrul Op. 121, Brahms află că este bolnav de cancer, condiția sa înrăutăţindu-se treptat până în aprilie 1897. A fost înmormântat în Cimitirul Central din Viena
 
Considerat de mulți „succesorul” lui Beethoven, Brahms s-a născut la Hamburg. Tatăl său, care i-a dat primele lecții de muzică, era contrabasist, conform Wikipedia. După ce tânărul Brahms a interpretat o serie de concerte publice, a început să compună. Eforturile sale au primit atenția meritată în 1853, când a participat la un turneu de concerte, alături de Eduard Reményi. În acest turneu, i-a întâlnit pe Joseph Joachim şi Franz Liszt.
 
În 1862, se stabileşte la Viena, concentrându-se doar asupra compoziției. Cu lucrări precum „Un Recviem german”, dobândeşte o reputație puternică, fiind recunoscut drept un mare compozitor. A compus un număr de opere importante pentru orchestră, inclusiv patru simfonii, două concerte pentru pian, un concert pentru vioară, un dublu concert pentru vioară şi violoncel. De asemenea, Brahms a compus şi o serie de preludii corale pentru orgă, cu puțin timp înainte de moartea sa, care au devenit astăzi o parte importantă din repertoriul standard al orgii.
 
Sursa foto: theguardian.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii