Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Jack Nicholson împlineşte, astăzi, 78 de ani

ro

22 Apr, 2015 10:58 2672 Marime text
Jack Nicholson, renumit pentru rolurile sale complexe, împlineşte, astăzi, vârsta de 78 de ani. Nominalizat la Premiul Oscar de 12 ori, Nicholson se numără printre cei mai importanţi actori. Este, de asemenea, unul dintre cei doi actori nominalizați la Premiul Oscar în fiecare deceniu din anii '60 și până în anii 2000, celălalt fiind Michael Caine.
 
A debutat ca actor într-o dramă cu buget redus despre adolescenți, „The Cry Baby Killer”, în 1958, unde a avut un rol principal. Dintre filmele notabile în care a jucat, amintim „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Câţiva oameni buni”, „Mai bine nu se poate”, „Cârtița”, „Poștașul sună întotdeauna de două ori”.
 
Jack Nicholson a câștigat şapte premii Globul de Aur şi a fost distins cu premiul Kennedy Center Honor, în 2001. De asemenea, în 1994, a devenit unul dintre cei mai tineri actori care au obţinut premiul Institutului American de Film pentru întreaga activitate.
 
Jack Nicholson a fost câştigându-l de 3 ori, de două ori pentru cel mai bun actor într-un rol principal, cu Zbor deasupra unui cuib de cuci și Mai bine nu se poate şi o dată pentru cel mai bun actor în rol secundar, cu filmul Cuvinte de alint. 

Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii