Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Franz Kafka, unul dintre cei mai citiţi scriitori din lumea întreagă...

ro

03 Jul, 2015 12:18 1977 Marime text


Născut pe 3 iulie 1883, la Praga, într-o familie de evrei, Franz Kafka, unul dintre cei mai citiţi scriitori din lumea întreagă. Copilăria sa a fost marcată de greutăţi, pierzându-şi doi fraţi în copilărie, în timp ce surorile sale au fost ucise în lagărele de concentrare de la Auschwitz.
 
Când avea 26 de ani, a debutat literar, în paginile revistei „Hyperion”, unde a publicat o colecţie de opt schiţe. Prin intermediul lucrărilor sale, Kafka a exprimat imposibilitatea omului de a descifra sensul existenţei, a descris relaţiile interumane, conflictul dintre tată şi fiu, suprapunerea logicului cu absurdul, Kafka a exercitat o puternică influenţă asupra literaturii contemporane. Dintre cele mai importante creaţii ale sale, amintim romanele „Procesul” şi „Castelul”, nuvela „Metamorfoza” şi povestirile „Un artist al foamei” şi „Un medic de ţară”.
 
Deoarece starea de sănătate se agrava, din anul 1992, nu a mai putut să lucreze. Franz Kafka s-a stins din viaţă la vârsta de 42 de ani, fiind răpus de tuberculoză.
 
Sursa foto: www.haaretz.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii