Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ernest Hemingway, câştigător al premiilor Pulitzer şi Nobel...

ro

02 Jul, 2015 11:25 1855 Marime text
Considerat de mulţi ca fiind cel mai important prozator al tuturor timpurilor, Ernest Hemingway şi-a trăit viaţa exploziv, lăsând în urmă un stil de scriitură inconfundabil. A supravieţuit malariei, pneumoniei, hepatitei, diabetului şi chiar accidentelor de avion.
 
În final, s-a dovedit că singurul lucru care l-a putut ucide pe Hemingway a fost chiar el însuşi. În dimineaţa zilei de 2 iulie 1961, scriitorul a fost găsit mort. Legiştii au constatat moartea lui la şapte dimineaţa. Martorii spun că purta unul dintre costumele lui preferate, pe care-l numea „pelerina împăratului”. La vremea respectivă, soţia lui a declarat presei că scriitorul murise în timp ce îşi curăţa puşca, iar ea s-a descărcat accidental.
 
Ernest Hemingway s-a născut pe 21 iulie 1899, într-o suburbie a orașului Chicago, în familia unui medic, potrivit Wikipedia. Dintre principalele cărţi publicate de autor, amintim „Adio, arme” (1929), „Învingătorul nu ia nimic” (1933), „A avea şi a nu avea” (1937), „Zăpezile de pe Kilimanjaro” (1939), „Pentru cine bat clopotele” (1940), „Bătrânul şi marea” (1951).
 
Despre scriitor, William Faulkner spunea: „Hemingway a fost unul dintre cei mai străluciţi, mai îndrăzneţi şi mai riguroşi stlişti din întreaga literatură universală, urmărind neclintit principalul scop al artei sale: acela de a surprinde însăşi esenţa umanităţii, aşa cum apare ea în spectacolul tragicomic al vieţii. Iar cei care l-au cunoscut, pot depune mărturie că era la fel de bun ca om, pe cât a fost ca scriitor.”
 
Sursa foto: www.lifedaily.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii