Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Cheetah, cimpanzeul din filmele cu Tarzan, menţionat în Cartea Recordurilor...

ro

09 Apr, 2015 00:00 3966 Marime text
Cheetah, cimpanzeul care a devenit celebru după ce a apărut în filmele cu Tarzan, este celebrată astăzi. În urmă cu 83 de ani, Cheetah ajungea din jungla africană la New York.
 
Maimuţa a fost descoperită de un îmblânzitor de animale. Cheetah a apărut în filmele "Tarzan, omul maimuţă", în 1932, şi apoi în "Tarzan şi partenera sa", în 1934, alături de fostul campion olimpic la nataţie Johnny Weissmuller şi de Maureen O'Sullivan. Pe parcursul anilor, au fost realizate mai multe filme despre Tarzan, rolul "Cheetah" fiind jucat şi de alte maimuţe. 
 
Însă Cheetah era specială: ştia să picteze şi să cânte la pian. Îi plăcea să se uite la filmele în care a jucat şi să se relaxeze la soare. Cheetah este menţionată în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână primată care a jucat în filme şi care ştie să picteze.
 
Celebra maimuţă s-a retras din actorie în 1964. Are propria stea pe celebrul bulevard Walk of Fame, în Hollywood, iar, în 2008, a fost publicată şi "autobiografia" sa, intitulată "Me Cheeta: the Autobiography".
 
Cheetah s-a stins din viaţă în decembrie 2011. A trăit mai mult decât partenerii săi din producţia "Tarzan". Johnny Weissmuller, actorul născut la Timişoara, a murit la vârsta de 79 de ani, în 1984, iar Maureen O'Sullivan, actriţa care a jucat-o pe Jane, s-a stins din viaţă la 87 de ani, în 1998. Ultima apariţie video a maimuţei a fost într-un videoclip de muzică country.
 
Sursa foto: thetimes.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii