Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autismul este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de mediu, etnie

ro

02 Apr, 2017 00:00 2793 Marime text

Ziua Internațională de conștientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată la data de 2 aprilie, cu scopul de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.
 
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacității de a interacționa în plan social și de a comunica. Potrivit unui studiu publicat în anul 2012 de Centrul pentru Controlul Maladiilor din Atlanta, incidența autismului este de 1/88 persoane. Este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de mediu, etnie. Tulburările de spectru autist sunt complexe, au cauze multiple și pot afecta creierul în moduri diferite.
 
Ziua Internațională de conștientizare a autismului a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. În fiecare ţară sunt organizate diverse evenimente, precum marșuri ale tăcerii, concerte și conferințe tematice.
 
Culoarea simbolică a acestei zile este albastru. Clădiri importante din întreaga lume, precum „Empire State Building” din New York sau Podul Benjamin Franklin din Philadelphia, în anii precedenți, au fost iluminate în albastru.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii