Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua mondială a siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă

ro

28 Apr, 2018 00:00 1573 Marime text
Ziua mondială a siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă se marchează la 28 aprilie. Biroul Internaţional al Muncii lansează anual o carte de prezentare a situaţiei actuale din domeniul securităţii muncii, în care sunt puse în evidenţă progresele tehnice, dar şi riscurile noi care apar în procesul muncii, evoluţia şi tendinţele de pe piaţa muncii, informează Agerpres.ro .
 
Ziua mondială a siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă este un prilej pentru a iniţia campanii de promovare a siguranţei, sănătăţii şi muncii decente. A fost stabilită marcarea acestei zile la 28 aprilie şi din 2003 este monitorizată de Organizaţia Internaţională a Muncii. Ziua de 28 aprilie este asociată de mult timp şi cu mişcarea de comemorare a victimelor accidentelor de muncă sau a persoanelor care s-au îmbolnăvit la locul de muncă.
 
În fiecare an, aproximativ două milioane de femei şi bărbaţi îşi pierd viaţa din cauza accidentelor de muncă sau a bolilor căpătate la locul de muncă, precizează site-ul amintit. Pe lângă acestea, în fiecare an se produc 270 de milioane de accidente de muncă, iar 160 de milioane de cazuri de boli la locul de muncă apar anual, acestea necesitând cheltuieli în valoare de 2,8 miliarde dolari SUA, prin lipsa de la locul de muncă şi prin tratamentul bolilor. Accidentele şi bolile la locul de muncă pot fi evitate prin prevenţie, iar acest lucru trebuie să devină obligatoriu.
 
O cultură naţională axată pe siguranţă şi sănătate a muncii trebuie să fie adoptată la toate nivelurile, iar guvernele, angajatorii şi angajaţii trebuie să participe activ în asigurarea acestui mediu favorabil la locul de muncă, printr-un sistem de reguli, drepturi şi sarcini bine stabilite, în care prioritatea cea mai mare este acordată principiilor de prevenire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii