Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:19 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Eric Clapton, artistul care a surprins cu autobiografia sa, împlineşte 70 de ani (video)

ro

30 Mar, 2015 00:00 755 Marime text
Astăzi, Eric Clapton, artistul care a contribuit decisiv la dezvoltarea muzicii şi a susţinut concerte cu casa închisă, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Artisul împlineşte 70 de ani.
 
Cunoscut și sub porecla Slowhand, Clapton, pe lângă chitarist, este muzician, cântăreț și compozitor. Multe dintre melodiile sale, precum „Sunshine Of Your Love”, „Wonderful Tonight”, „Tears In Heaven”, au devenit imnuri pentru generaţii de fani. 
 
În momentul lansării primul album solo, Eric Clapton era considerat cel mai mare chitarist al generaţiei sale, fiind cunoscut pentru performanţele din cadrul formaţiilor Yardbirds, John Mayall Bluesbreakers, Cream şi Blind Faith.
 
În cei peste 50 de ani de carieră, a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame, în calitate de membru al formaţiilor Yardbirds, Cream şi ca artist solo. În plus, a câştigat 18 premii Grammy şi a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Faima sa se datorează şi celor peste 50 de milioane de albume vândute.
 
Cu ajutorul scriitorului Christopher Simon Sykes, Clapton a refăcut fiecare pas al carierei sale, de la apariţiile timpurii cu Yardbirds şi Cream, la succesele sale ca artist solo. Artistul povesteşte partea întunecată a vieţii sale, marcată de excesul de băutură şi droguri, în bestseller-ul „Clapton. Autobiografie”. Într-un fragment din autobiografia sa, publicat de revista „Vanity Fair”, starul povesteşte despre modul în care muzica l-a ajutat să treacă peste momentele dificile: „Mi se părea că viaţa mea este o serie de episoade nefericite. Singurele momente fericite erau cele care aveau legatură cu muzica. Orice altceva, alcoolul, turneele, chiar şi viaţa mea cu Pattie (n.r. soţia lui), toate erau superficiale”, a zis Clapton. Pe alocuri, biografia capătă accente mai aşezate, atunci când autorul descrie pasiunile sale, cum ar fi colecţia lui de artă contemporană.
 
Sursa foto: musicrader.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii