Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actriţa Adriana Trandafir îşi sărbătoreşte ziua de naştere

ro

26 Apr, 2015 00:00 2456 Marime text
Astăzi, actriţa de comedie Adriana Trandafir împlineşte vârsta de 59 de ani. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, Adriana Trandafir s-a născut într-o comună de lângă Piteşti.
 
Între anii 1979 şi 1982, a interpretat roluri la Teatrul de Stat din Reşiţa, iar din 1982 până în 2005, la Teatrul Odeon. Adriana Trandafir a jucat şi în filme şi a moderat emisiuni precum "O vedetă populară", "Vecinii".
 
Pentru talentul său, acriţa a fost distinsă, în decursul carierei, cu numeroase premii, printre acestea numărându-se premiul pentru cea mai bună actriţă de comedie, în 2002, la Festivalul de Teatru de la Galaţi, pentru rolul Rose Quimet din spectacolul "Cumetrele", Marele Premiu la Gala Recitalurilor actoriceşti, Bacău (1995), Premiul de Interpretare la Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru (1979).
 
De asemenea, în 2011, Adriana Trandafir a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul de Film din Cipru, pentru rolul din "Europolis", producţia fiind recompensată în cadrul evenimentului şi cu premiile pentru cea mai bună imagine, cea mai bună muzică şi cele mai bune decoruri.
 
Sursa foto: Cinemagia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii