Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Zerul, un produs natural care curăţă ficatul

ro

04 Jul, 2015 00:00 1587 Marime text
Zerul, un produs secundar obţinut în timpul preparării brânzeturilor, este bogat în acid lactic, enzime, vitaminele B6, B12, C, minerale precum potasiu, calciu, magneziu şi fosfor. Zerul are o valoare calorică scăzută, fiind recomandat persoanelor care doresc să scape de excesul de greutate. El contribuie la secreţia de hormoni care influenţează scăderea apetitului.
 
În afara faptului că ajută la tratarea obezităţii, zerul este util în tratarea constipaţiei, tulburărilor hormonale, aterosclerozei, bolilor de ficat şi de pancreas. Zerul poate contribui la refacerea ficatului afectat, acest organ fiind singurul din corpul uman care are puterea de regenerare şi joacă un rol important în detoxifierea organismului. În acest sens, se consumă câte o jumătate de litru de zer, în fiecare zi.
 
Zerul contribuie şi la întărirea sistemului imunitar, la prevenirea apariţiei cancerului şi a tulburărilor imunologice grave cauzate de virusul HIV. În plus, zerul îmbunătăţeşte digestia, previne apariţia hipertensiunii arteriale, accidentul vascular cerebral şi atacul de cord. Tot el reglează colesterolul, creşte masa musculară, previne osteoporoza, elimină stresul şi oferă organismului energie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii