Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:32 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de buriti şi beneficiile sale

ro

25 Mar, 2015 00:00 1112 Marime text
Buriti este un palmier originar din pădurea amazoniană. Fructele acestui palmier conţin seminţe din care se extrage un ulei cu multiple virtuţi, utilizat în compoziţia unor produse cosmetice bio. Uleiul de buriti conţine carotenoizi şi coroliferi, substanţe cu proprietăţi antioxidante extrem de puternice. Datorită proprietăţilor sale, acest ulei este capabil să absoarbă razele UV, să capteze şi să neutralizeze radicalii liberi, responsabili cu degradarea şi îmbătrânirea pielii.
 
De asemenea, datorită conţinutului în carotenoizi, uleiul de buriti are efect emolient, care îi oferă putere de hidratare şi de hrănire pielii uscate şi ridate. Aplicat pe faţă sau pe corp, acest ulei catifelează şi hrăneşte pielea în profunzime. Uleiul de buriti, în acelaşi timp, are efecte benefice şi asupra părului uscat, casant, lipsit de strălucire, precum şi a celui vopsit.

Ti-a placut articolul?

Comentarii