Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:14 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

diversificare.ro Ulei de camelină, sursă de omega-3 și vitamine

ro

02 Jun, 2015 00:00 692 Marime text


Camelina, rudă cu muștarul, este o plantă utilizată în general pentru hrana animalelor. Deoarece studiile confirmă eficacitatea acestei plante pentru menținerea sănătății, semințele sunt utilizate pentru a obține un ulei vegetal de înaltă calitate. Uleiul de camelină se obține prin aceleași procee ca și uleiul de muștar, adică prin presarea la rece a semințelor. Fiind o plantă ce se dezvoltă foarte bine pe terenuri sărace, fără a avea nevoie de îngrășăminte chimice, cea mai mare parte a uleiului de camelină este bio.

Ce substanțe nutritive conține și ce beneficii aduce organismului?

Uleiul de camelină este bogat în grăsimi esențiale precum omega-3 și omega-6, elemente nutritive ce trebuie procurate din alimentație, deoarece organismul nu le poate produce. Dintre toate sursele de omega-3, uleiul de camelină este cel mai stabil, nu oxidează la fel de repede ca alte uleiuri și nu are în compoziție urme de îngrășăminte și fertilizatori. Prin acidul linoleic, adică omega-3, uleiul de camelină susține buna funcționare a sistemului nervos, protejează organismul prevenind atacurile cerebrale sau bolile de inimă.

Uleiul de camelină mai conține și vitamina A, vitamina E, vitamina D, vitamina K, magneziu.

Uleiul de camelină este eficient în creșterea rezistenței sistemului imunitar, are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, putând fi folosit și pentru tratarea unor boli dermatologice. Datorită proprietăților curative, uleiul de camelină ajută la vindecarea bolilor digestive: colită, ulcer gastric, gastrită sau enterocolită. De asemenea ajută și la eliminarea paraziților interni. Substanțele nutritive conținute, fac acest ulei benefic în tratamentul hepatitei, a cirozei hepatice, colecistitei, litiazei și al altor boli ale ficatului și bilei.

Articolul integral îl puteți citi pe diversificare.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii