Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trifoiştea de baltă, indicaţii terapeutice

ro

16 Jun, 2015 12:19 1564 Marime text
Trifoiştea de baltă este o plantă care creşte în zonele mlăştinoase, în fâneţe şi soluri umede. În scop terapeutic, se folosesc frunzele care se recolteaza în lunile mai-iunie. Frunzele de trifoişte conţin substanţe amare, glicozide, acizi fenolici, alcaloizi, tanini, răşini, acizi organici, vitamina C şi fier. Această plantă are proprietăţi tonice amare, eupeptice, emenagoge, colagoge, antitiroidiene, febrifuge, de stimulare a funcţiei gastrice, de creştere a poftei de mâncare şi de purificare a sângelui.
 
În medicina chinezească această plantă este folosită drept sedativ. Infuzia de trifoişte de baltă este întrebuinţată pentru tratarea vezicii biliare, a hepatitei şi altor afecţiuni ale ficatului. De asemenea, este eficientă în cazuri de migrene, reumatism, osteoartrită, slăbiciune musculară, artrită reumatoidă, scorbut, dureri articulare, febră, astm, gripă, icter, diaree, amenoree sau viermi intestinali.

Pe de altă parte, trifoiştea de baltă este folosită ca remediu natural pentru a trata durerile de cap, diabetul şi problemele apărute la nivelul tractului urinar. Această plantă este folosită ca ingredient în prepararea unor produse cosmetice pentru prevenirea petelor de pe piele. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii