Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trei înlocuitori naturali ai zahărului

ro

19 Aug, 2015 18:02 1580 Marime text
Siropul de arţar provine de la seva de arţar american, care se recoltează la începutul primăverii şi se concentrează prin fierbere. Este un produs tradiţional canadian ce conţine antioxidanţi şi nutrienţi valoroşi la fel ca mierea, însă spre deosebire de aceasta, siropul de arţar rezistă la temperaturi ridicate şi poate fi folosit la prepararea prăjiturilor. Are o putere de îndulcire mai mare decât a zahărului şi aduce un aport caloric mai mic.
 
Ştevia rebaudiana este un arbust originar din America de Sud, care în prezent a ajuns să fie cultivat aproape peste tot în lume datorită frunzelor sale dulci. Este de 250 de ori mai dulce decât zahărul, 2 grame din acesta reprezentând echivalentul a 100 de grame de zahăr. Nu fermentează, nu conţine calorii şi nu favorizează creşterea glicemiei. În plus, nu are efecte secundare sau cancerigene.
 
Xylitolul se extrage din scoarţa de mesteacăn în ţările nordice, dar în alte ţări se obţine frecvent din porumb, trestie, coji de nuca de cocos. Xylitolul, alături de maltitol, sorbitol, lactitol şi manitol, face parte din categoria poliolilor denumiţi şi zaharuri alcool. Acest îndulcitor are 90% din puterea de îndulcire a zahărului şi aduce mai puţine calorii (2.4 calorii la 1 gram, în loc de 4 calorii cât aduce zahărul).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii