Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superalimentele, delicii și beneficii

ro

27 Aug, 2014 00:00 1503 Marime text
Alimentele care au densitate nutritivă mare, conţinând mulți nutrienți și antioxidanți, și-au câștigat denumirea de superalimente.
 
Spirulina sau alga albastră-verde este un superaliment verde condensat. Aceasta este considerată o algă sau un tip de bacterie unicelulară benefică sau o încrucișare între bacterie și algă, dar conține elemente de la ambele tipuri de microorganisme. Este un aliment celular străvechi și simplu, care este colectat din apa dulce.
Sucul de varză furajeră cu morcovi și mere este o băutură gustoasă și sănătoasă. Prin consumul sub formă de suc, se păstrează pachetul puternic nutritiv al verzei furajere, dar și toate enzimele intacte. Gustul mai poate fi îmbunătățit cu suc de lămâie.
Cacaua este un superaliment care se găsește cel mai ușor în ciocolată, ceea ce îl face și delicios de consumat. Trebuie păstrată însă moderația. Cacaua stă la baza obținerii ciocolatei și are cel mai înalt indice ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity / capacitate de absorbție a radicalilor oxigenului) dintre toate alimentele. Cacaua / ciocolata neagră protejează împotriva problemelor cardiovasculare și îmbunătățește funcționarea creierului.
Semințele de chia sunt bogate în Omega-3, sunt pline de nutrienți și protejează împotriva bolilor de inimă.
Semințele și uleiurile de cânepă furnizează ceea ce mulți consideră echilibrul perfect între Omega-3, 6 și 9. Sunt bogate în fibre și alți nutrienți de bază, oferind o combinație proteică completă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii