Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de cartofi şi beneficiile sale asupra organismului

ro

24 Oct, 2014 15:59 2957 Marime text
Sucul de cartofi are un conţinut important de vitamine, printre acestea numărându-se B1, B2, B6, C, dar şi pigmenţi cu efect antioxidant. Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi este aceea de calmare digestivă. Printre problemele care pot fi tratate cu sucul de cartofi se numără aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată, dar şi hepatita, litiaza biliară, reumatismul şi osteoporoza.
 
Consumul frecvent al sucului de cartofi contribuie la scăderea presiunii arteriale şi previne puseurile de hipertensiune. Cura cu suc de cartofi opreşte creşterea calculilor biliari şi elimină nisipul de la rinichi. Acest suc este eficient şi în tratarea artritei şi a celorlalte dureri şi afecţiuni inflamatorii, stimulează circulaţia sanguină la nivelul întregului organism, contribuie la alcalinizarea organismului şi la prevenirea unor afecţiuni, precum cancerul şi bolile cardiovasculare.
 
De asemenea, sucul de cartofi contribuie la scăderea colesterolului şi la îmbunătăţirea stării generale de sănătate, la detoxifierea ficatului şi a vezicii urinare. Previne formarea pietrelor de oxalat de calciu la nivelul tractului urinar şi este un bun remediu pentru gută, deoarece are capacitatea de a elimina acidul uric din organism. În acelaşi timp, sucul de cartofi este eficient în cazul eczemelor şi al acneei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii