Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stilul de viață vorbește despre fiecare dintre noi

ro

23 Jun, 2022 00:00 1443 Marime text
Stil de viață, foto: Pexels
Majoritatea oamenilor lucrează 10-12-14 ore pe zi, în permanentă încordare, cu termene limită, cu puțină alimentație (sau mâncare consumată ”printre picături” -de regulă mâncare tip fast-food –patiserie, ”ronțăială”, cafea sau ciocolată, cu țigări și eventual ceva alcool) și cu lipsa de satisfație a unei compensații financiare pe măsură (dar asta este.....majoritatea acceptă să ”se vândă ieftin”).
 

Indiferent de anotimp, indiferent de ritm biologic, indiferent de nevoia de schimbare inevitabilă care apare periodic în viața unui om.
 
 
Ani și zeci de ani de zile, oamenii merg la același serviciu și fac aceleași lucruri învățate până la vârsta de 30 de ani (pentru că majoritatea nu mai învață nimic nou, după 30 de ani –ci repetă continuu, până la finalul vieții, cele învățate până atunci!).
 

Corpul creează valuri după valuri de reacții emoționale și fizice –împotrivindu-se la acest regim de ”tocire” a simțurilor –complet ”anti-biologic”.
 

După orele de muncă –mulți oameni continuă să facă același lucru și acasă (muncă pentru pregătirea hranei, curățenia casei, sau grija pentru familie –dacă există).
 

Sau merg la ”sală” -unde aleargă intensiv, precum hamsterii în cușca lor, pe rotiță –în camere închise și mirosind a transpirație.
 

Iar corpul protestează și mai mult la toate aceste ”abuzuri”.

 
Relaxarea apare ocazional la socializări –unde ”extazul” îl constituie consumul de 4-5 sau mai multe feluri de mâncare amestecate, cu 4-5 sau mai multe feluri de băuturi amestecate, printre alte substanțe interesante încercate, totul ”condimentat” cu discuții mai mult sau mai puțin ”emoționale”cu ceilalți.
 
 
Mai multe puteți afla în cartea medicului Sorina Soescu, Școala Sănătate 5 D- Manual pentru începători.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii