Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Slăbănogul, recomandat în afecţiunile stomacului

ro

27 Apr, 2015 00:00 2330 Marime text
O plantă anuală, întâlnită în pădurile montane şi subalpine, slăbănogul este utilizat în scopuri medicinale. Conţine substanţe amare, tanini, acid fosforic şi substanţe minerale. Slăbănogul are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, astringente, cicatrizante, dezinfectante, expectorante, hemostatice, diuretice, bactericide, laxative şi hemostatice. Graţie acestor proprietăţi, slăbănogul este utilizat împotriva durerilor reumatice şi de stomac, a varicelor sau constipaţiei.
 
De asemenea, slăbănogul este recomandat şi în ameliorarea altor afecţiuni, precum reumatism, dizenterie, hemoroizi, litiază renală şi biliară. În afecţiunile stomacului, se recomandă o linguriţă cu plantă mărunţită, fiartă timp de cinci minute în 250 ml de lapte dulce. Pentru durerile reumatice, se pun într-o jumătate de litru de oţet de mere 50 de grame de plantă mărunţită. Se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se strecoară şi se foloseşte local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Boricean Veronica 13 Nov, 2015 22:26 Inca din anii 1970 am aflat de existenta acestei plante minune. Fratele meu si-a spart capul,cazand pe niste turturi de gheata,iarna si o cunostinta ne-a dat slabnogul ca sa facem ceai pentru a nu-l mai duce pe fratele meu la interval de cateva zile la doctor pentru a-i curata rana de puroi.dar din pacate aceasta persoana dupa multa insistenta a nostra ne-a zis ce fel de planta ne-a dat si unde se gaseste.Eu am domiciliul in Brasov,si facand excursii pe munte am gasit in mai multe locuri umede aceasta planta.Chiar in Brasov,in cartierul Noua,in spatele restaurantului spre padure exista o zona in care se gaseste in abundenta aceasta planta,dar din pacate foarte multa lume nu stie de existenta acestei planta MINUNE.Dupa ce am dat la foarte multa lume din aceasta planta,cand aveau o rana,o colega de-a mea a gasit intr-o carte de plante medicinale foarte veche denumirea acestei plante. Astazi,in data de 13.11.2015 mi-a venit in cap ideea de a cauta in calculator sa caut daca gasesc ceva scris despre aceasta planta si spre uimirea mea AM GASIT!!!!! Anul acesta fiind seceta cand am vrut sa culed slabanog,am gasit doar niste frunze,dar sper sa-mi foloseasca si astea .Chiar maine voi face ceai cu lapte deoarece am dureri mari la stomac,in luna august am fost internata la spital pentru a ma trata cu stomacul,dar acum am si mai mari dureri ca atunci,imi pare rau ca nu am cautat mai de mult timp in calculator pentru ce mai este bun aceasta planta.O sa fac si macerat cu otet de mere cu miere pentru reumatism,pana acum am folosit macerat din spirt medicinal cu radacina de tataneasa,mi-a folosit si aceasta metoda dar am mai multa incredere in beneficiile slabnogului,mai ales dupa ce am citit mai multe despre aceasta planta.Acum am 61 de ani,sunt pensionara,dar tot a sa gasesc modalitate pentru a populariza oamenii despre aceasta planta miraculoasa. Am avut un coleg de servici la care a zis doctorul ca nu mai are mult de trait avnd probleme cu plamanii i-a spus ca are puroi la plamani,era luna septembrie si m-am dus cu el si am cules urme usoare de plante ,apoi anul urmator omul a cules in abundenta cativa ani si de cate ori ne intalneam zicea colegilor de serviciu ca datorita mie el traieste si s-a vindecat. Acum o luna un la un priten de-al fiului meu i s-a facut o punga de puroi sub limba si s-a tras umflatura pe jos la gat,l-am dus la un doctor din Brason si l-a programat pentru operatie a doua saptamana,el fiind de la tara,dand de inteles ca are cancer si trebuie sa