Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siropul de agave, bun pentru sănătate?

ro

26 Nov, 2014 13:16 1267 Marime text
Extras din planta exotică agave, siropul de agave este un îndulcitor cu un indice glicemic scăzut. Cunoscut şi sub denumirea de nectar de agave, acest sirop conţine vitaminele B, C, D şi E, calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu, seleniu, magneziu, dar cu valori nutriţionale nu suficient de satisfăcătoare. Enzimele naturale sunt înlăturate pentru a preveni ca siropul de agave să fermenteze. Este ideal ca înlocuitor al zahărului, dar cu condiţia de a pune o cantitate de sirop redusă la jumătate faţă de cantitatea de zahăr utilizată în mod normal.
 
Consumat cu moderaţie, siropul de agave oferă organismului energie, protejează corpul de infecţii şi măreşte rezistenţa sistemului imunitar. Pe de altă parte, siropul de agave are cam acelaşi efect pe care îl au şi preparatele procesate, fiind asociat cu următoarele afecţiuni: inflamarea ficatului, întărirea arterelor, tendinţa dezvoltării rezistenţei la insulină şi îngrăşare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii