Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Sinceritatea nu înseamnă pur și simplu să-ți verși adevărul necenzurat oricui te va asculta

ro

09 May, 2022 00:00 1717 Marime text

„Împărtășirea sentimentelor” nu este de fapt întotdeauna cel mai amabil, mai atent sau mai conștient lucru de făcut.


Da, sa fim sinceri unii cu alții! Bineînțeles. Să ieșim din ascunzătoare și să ne dezvăluim autenticitatea. Să rupem vraja rușinii în relații și să arătăm cu curaj cine suntem cu adevărat. Bineînțeles.


Dar – și acest lucru este, de asemenea, crucial – să ne păstrăm și să ne dezvoltăm discernământul. Sa fim atenti la ceea ce avem nevoie, da, dar sa avem și sensibilitate profundă față de locul în care se află cealaltă persoană, o profundă grijă și de viața sa interioară.


Altfel "Îmi împărtășesc doar adevărul MEU crud!” este pur și simplu narcisism, auto-absorbție, ego deghizat. Ego-ul... deghizat în "autenticitate"!



Nu este întotdeauna iubitor, amabil sau util să împărtășești cel mai profund adevăr al tău - mânia ta, tristețea ta, frica ta, durerea ta, opiniile tale, sfaturile tale, realizările tale spirituale profunde - cu cineva care nu e dispus sau pregatit să primească.



Putem fi autentici si fiind respectuoși și conștienți de limitele, sentimentele și nevoile altora. Putem fi sensibili la dorința lor de a primi cuvintele și sentimentele noastre. La capacitatea lor de a asculta. Cum își gestionează energiile. Cu ce se pot descurca. Propria lor durere și traumă. Demonii cu care se luptă în secret (cei despre care poate nu vom ști niciodată). Cu cine se simt apropiați, în siguranță și în cine au încredere.



Putem învăța să ascultam înainte să ne spunem poveștile, să ne împărtășim viețile interioare private, să ne spunem cele mai profunde adevăruri, opinii și judecăți, să ne exprimăm „sinele crud și necenzurat”.



Altfel doar aruncăm lumea noastră interioară sacră asupra lor, folosindu-i pe ceilalți ca recipiente pentru propria noastră durere, frică, singurătate și regiunile nemetabolizate ale psihicului nostru. Acest lucru nu este deloc delicat cu ceilalți și, în cele din urmă, nici cu noi înșine.
Pentru că măruntaiele noastre sfinte merită și ele un mediu sigur și dedicat.
 
 
Citește continuarea pe astrocafe.ro.

 
 
 
Sursa foto: Pexels 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii