Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Evitați produsele chimice în tratarea acneei

ro

26 Jan, 2015 00:00 925 Marime text
Descoperiți „rețeta” noastră pentru a scăpa de coșurile dizgrațioase cu ajutorul medicinei blânde.

Glossary Link Cui pe cui se scoate... acesta este principiul de tratament al homeopatiei. Este vorba despre administrarea, în doze foarte diluate, a substanței care provoacă, în doze mari, simptomele bolii care trebuie tratată. Cu alte cuvinte, homeopatia combate răul cu propriile lui arme. Este un tratament natural eficient, ale cărui rezultate sunt dovedite științific. Modul de utilizare este foarte simplu: granulele homeopate se dizolvă sub limbă. Dar înainte de administrarea oricărui preparat homeopat se recomandă consultarea unui medic cu competență în homeopatie. În cazul acneei, medicul este în măsură a stabili tipul de Glossary Link acnee, simptomele acesteia și adaptarea tratamentului în funcție de problemele pielii. Cum homeopatia țintește simptomele bolii, este esențială administrarea tratamentului în funcție de acestea.
Remedii homeopate contra acneei

Vă prezentăm principalele indicații ale homeopatiei în funcție de simptomele acneei:

    În cazul coșurilor foarte numeroase: se recomandă Sulfur iodatum 9CH, 1 doză de 2-4 ori pe lună, timp de 6 luni.
    În cazul coșurilor infectate și dureroase: se recomandă Hepar sulfur 15CH, 1 doză pe săptămână.
    În cazul coșurilor de pe frunte: se recomandă Selenium 9CH, 1 doză de 2-4 ori pe lună, timp de 6 luni.
    Pentru cicatricile de mici dimensiuni: se recomandă Antimonium tartaricum 9CH, 1 granulă de 2 ori pe zi.
    Pentru cicatricile umflate și dizgrațioase: se recomandă Graphites 15CH, 1 granulă de 2 ori pe zi.

În afara acestor preparate, sunt recomandate alte două remedii homeopate ce pot fi utilizate în mod sistematic deoarece sunt adaptate oricărui profil, indiferent de gravitatea acneei: Eugenia jambosa 4CH și Kalium bromatum 5CH, 3 granule seara, alternativ (o zi primul preparat, următoarea zi, al doilea preparat).

6 sfaturi pentru a vă proteja pielea de acnee

Pe lângă tratamentul homeopatic, este important să respectați câteva reguli de bază pentru a vă proteja de acnee. Iată ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți dacă aveți coșuri.

1. Nu agresați pielea!

Este mai bine să nu aplicați pe piele soluții pe bază de alcool sau sulf (este permis cel mult o dată pe săptămână). Ele pot fi eficiente pe moment, dar pe termen lung vor irita pielea, ceea ce va conduce la producerea de mai mult sebum. Adică, mai multe coșuri...

2. Nu vă torturați fața!

Este întotdeauna foarte tentant! Și totuși nu trebuie să atingeți coșurile. Dacă aveți răul obicei de a umbla la coșuri, nu faceți decât să propagați infecția și să vă alegeți cu semne permanente pe față. Stoarcere unui coș înseamnă evacuarea glandei sebacee infectate, iar în urma acesteia rămâne o cicatrice.

Articolul integral îl puteți citi pe http://www.sfaturimedicale.ro/terapii-complementare/homeopatie/item/49511-acneea-tratata-prin-homeopatie

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florin 09 Sep, 2016 11:21 Cu acneea duci o lupta continua pana sa o elimini in totalitate. Eu am acnee de 3 ani si m-am obisnuit cu ea. Pana acum am tot folosit creme dar nu prea m-au ajutat. Poate o sa iau si pastile in viitorul apropiat. Am gasit pe net derminax si un produs veterinar mibazon de care zic unii ca ar ajuta. O sa mai caut pentru ca sunt decis sa scap de cosuri.