Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoarţa de salcie, remediu natural împotriva migrenelor

ro

20 Oct, 2014 10:35 3797 Marime text
Salcia, copacul care poate fi văzut adesea în locuri umede, pe malul apelor, lunci, la câmpie şi deal, dar şi în orase, are numeroase virtuţi terapeutice. Acest copac poate trata, cu rezultate eficiente, durerile de cap, durerile musculare şi reumatismul. Salcia are efecte tonice, antiseptice, antiinflamatorii, sedative şi astringente. Toate aceste calităţi se datorează salicilinei din coaja sa, motiv pentru care salcia mai este numită şi aspirină naturală. Pe lângă această substanţă, coaja mai conţine amidon, proteine, lipide, tanini, celuloză, substanţe minerale şi vitamine.
 
Coaja de pe ramurile tinere de salcie poate fi administrată intern, sub formă de pulbere, decoct şi infuzie. Pulberea se obţine măcinând scoarţa uscată şi mărunţită în râşniţa electrică de cafea. Se pot lua două, trei grame de pulbere pe zi ca remediu natural împotriva migrenelor. Datorită proprietăţilor sedative, salcia este eficientă împotriva insomniei. Infuzia din coajă de salcie este folosită şi pentru tratarea răcelilor, gripei şi durerilor de oase.
 
Decoctul este utilizat împotriva febrei, nevralgiilor, gutei şi reumatismului. Infuzia din salcie este recomandată pentru eliminarea toxinelor, deoarece are efect diuretic. În caz de laringite şi dureri în gât, se recomandă gargara cu ceai de salcie. Scoarţa de salcie este indicată împotriva diareei, gripei şi artritei reumatoide. Extern, în căz de răni şi ulceraţii ale pielii, se recomandă comprese cu ceai de scoarţă de salcie, care au calitatea de a usca şi vindeca.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii