Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Zaţul de cafea, inamicul celulitei

ro

31 Oct, 2014 00:00 2014 Marime text
Un exfoliant excelent, zaţul de cafea înlătură celulele moarte ale pielii şi catifelează zonele afectate. Mai mult de atât, conferă pielii un aspect de strălucire. Pentru un scrub sănătos, se recomandă amestecul a şase linguriţe de zaţ de cafea cu patru linguriţe de ulei de măsline, până se obţine o pastă, cu care se masează uşor pielea, prin mişcări circulare, timp de două, trei minute. Faţa se spală cu apă călduţă.
 
Zaţul de cafea are acţiuni antiinflamatorii, antioxidante, fiind cunoscut mai ales pentru proprietăţile sale de combatere a celulitei. În acest sens, peste o jumătate de cană de zaţ se adaugă două linguri de ulei de măsline. După ce se amestecă bine, se întinde peste pielea afectată de celulită şi se împachetează respectivele zone. După 15 minute, se îndepărtează zaţul de cafea cu apă călduţă. Pentru ca pielea să nu se irite, nu se recomandă utilizarea săpunului sau a gelului de duş, ci doar apa. Pentru ca acest remediu naturist să funcţioneze, trebuie repetat de două ori pe lună, timp de patru luni.
 
Zaţul de cafea are şi alte întrebuinţări. Se adaugă puţin zaţ de cafea cu 1/2 cană de zahăr, 1/2 cană mălai şi apă cât este necesar, obţinându-se astfel o cocă delicioasă. Mirosul de scrumieră poate fi îndepărtat cu zaţul de cafea. Se pune puţin zaţ pe un prosop şi se şterge scrumiera, pe care ulterior se spală cu apă fierbinte. Mai mult de atât, zaţul de cafea înlătură mirosuri neplăcute şi din frigider, precum usturoiul sau ceapa. După ce se usucă la cuptor, se adaugă într-un borcan, care este aşezat în frigider. Adăugat în pământul florilor, are rol de îngrăşământ natural.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii