Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Vanilia, un remediu naturist ce combate depresia

ro

25 Feb, 2015 09:19 2339 Marime text
Vanilia, unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, este fructul unei orhidee căţărătoare, originară din America Centrală. Vanilia îndepărtează stresul, acţionează benefic asupra inimii, este un bun aliat împotriva infecţiilor, întăreşte sistemul imunitar şi ajută la arderea caloriilor, favorizând astfel pierderea kilogramelor în plus.
 
Păstăile de vanilie conţin vanilină, un antioxidant foarte puternic care ajută în cazul apariţiei bolilor cardiace rezultate în urma stresului. Aroma vaniliei are un puternic efect antidepresiv, motiv pentru care se recomandă persoanelor care suferă de depresie să adauge în apa de baie câteva picături de esenţă de vanilie. O altă metodă de a scăpa de depresie este parfumarea camerei de dormit cu esenţă de vanilie.
 
Vanilia are efect calmant şi asupra stomacului, reduce starea de agitaţie, anxietatea, calmează tensiunea psihică şi are proprietăţi benefice şi împotriva bolilor canceroase. Uleiul esenţial de vanilie alungă insomnia, oferă o stare de calm şi are efecte pozitive în tratarea impotenţei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii