Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de mentă, indicat în tratamentul căilor respiratorii

ro

21 Dec, 2014 12:10 1819 Marime text
Menta, un remediu natural apreciat pentru calităţile sale terapeutice, acţionează pozitiv asupra sistemului digestiv, uşurează indigestia şi flatulenţa. Uleiul de mentă este un ulei esenţial, care conţine cantităţi considerabile de mentol, cu efect antiseptic şi anestezic, motiv pentru care este indicat în tratamentul infecţiilor respiratorii, precum tusea şi răceala.
 
Menta, utilizată sub formă de masaj sau băi, este un stimulent şi un tonic general, proprietăţile ei alungând oboseala pe fond nervos şi migrenele. Uleiul de mentă poate fi folosit ca expectorant, în caz de tuse, astm, sinuzită, bronşită sau gripă. Acest ulei diminuează durerile în gat, uşurează durerile cauzate de febra musculară, eliberează sistemul respirator, stimulează secreţia bilei şi detoxifică ficatul.
 
De asemenea, uleiul de mentă este utilizat pentru a combate oboseala mentală, dar şi în  tratamentul acneei şi a pielii uscate. În plus, uleiul de mentă, datorită proprietăţilor antiseptice, este folosit pentru a trata diareea şi starile febrile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii