Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de camfor, eficient în scăderea febrei

ro

11 Feb, 2015 09:21 1998 Marime text
Camforul este obţinut din răşina unui copac originar din sudul Chinei, înrudit cu arborele din care se obţine scorţişoara. Arborele de camfor ajunge la vârste de peste două mii de ani, atinge cincizeci de metri înălţime şi secretă substanţe antibiotice şi antimicrobiene extrem de puternice. Camforul are proprietăţi antimicrobiene, antiseptice, antivirale, dezinfectante, expectorante, antinevralgice, antifebrile, antireumatice, antiinflamatorii, analgezice şi revulsive.

Datorită acestor proprietăţi, este foarte eficient în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii plămânilor şi a inimii. De asemenea, camforul este utilizat în decongestionarea căilor respiratorii şi a plămânilor, în pneumonie, sincope respiratorii, gripă, astm bronşic, dar şi în scăderea febrei.

Camforul stimulează activitatea inimii şi intervine în reglarea tensiunii arteriale şi a palpitaţiilor cardiace. Tot el are efecte pozitive şi în afecţiunile dermatologice, în acnee, degerături, inflamaţii ale pielii, fiind eficient şi pentru relaxarea picioarelor la sportivii care suferă de crampe, cârcei şi întinderi musculare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii