Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trei uleiuri care hrănesc şi hidratează părul

ro

09 Jan, 2015 00:00 2017 Marime text
Există o serie de uleiuri care transformă părul într-unul frumos, bogat şi sănătos. Printre acestea se numără uleiul de măsline, de avocado şi de cocos.

Uleiul de măsline are puternice calităţi emoliente, fiind benefic pentru toate tipurile de păr. Datorită proprietăţilor sale, uleiul de măsline hrăneşte şi hidratează părul în profunzime, previne apariţia mătreţii şi îmbunătăţeşte sănătatea scalpului. De asemenea, datorită conţinutului bogat în acizi graşi esenţiali şi în vitamina E, acest ulei are proprietăţi antioxidante benefice pentru creşterea părului. Tot el îmbunătăţeşte calitatea părului şi luptă împotriva căderii acestuia.
 
Uleiul de avocado este foarte hrănitor, în special pentru părul uscat, casant şi deteriorat. Conţine vitamine benefice pentru păr, precum vitaminele A, B, D şi E, dar şi proteine, aminoacizi, fier, cupru, magneziu şi acid folic. Vitaminele din uleiul de avocado protejează scalpul şi hrănesc foliculii de păr, în timp ce aminoacizii stimulează dezvoltarea sănătoasă a celulelor care menţin sănătatea scalpului. Şi uleiul de avocado conţine acizi graşi esenţiali care oferă firului de păr strălucire. Uleiul de avocado hidratează în profunzime părul şi acţionează ca o cremă naturală împotriva razelor ultraviolete. În plus, acest ulei stimulează dezvoltarea sănătoasă a celulelor, fiind ideal pentru părul uscat. 

Şi uleiul de cocos previne deteriorarea părului. Mai mult de atât, acest ulei reduce pierderea de proteine de la nivelul scalpului şi a părului. Totodată, uleiul de cocos previne căderea părului şi luptă împotriva bacteriilor care se pot dezvolta la nivelul scalpului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tania 15 Feb, 2016 15:42 Ultima mea descoperire în materie de îngrijire a părului este uleiul de cocos și sunt foarte mulțumită de rezultate: https://goo.gl/hPyha3.