Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sucul de cartofi şi importanţa lui pentru organism. Cum îl poţi prepara

ro

27 Dec, 2015 00:00 1195 Marime text
De-a lungul anilor, cartofului i-au fost descoperite importante virtuţi terapeutice, atât în medicina tradiţională, cât şi în cea modernă. Sucul de cartof este bogat în substanţe nutritive şi are o acţiune calmantă asupra sistemului nervos. Printre afecţiunile care pot fi tratate cu acest suc se numără aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată, litiaza biliară, reumatismul şi osteoporoza.
 
Prepararea sucului de cartofi acasă este uşoară. În primul rând, se aleg cartofi sănătoşi şi neîncolţiţi. Tuberculii se spală, se curăţă de coajă, se spală din nou şi se introduc în apă. Apoi, cartofii se mărunţesc şi, ulterior, se separă sucul printr-un tifon curat şi se consumă imediat. Consumul frecvent al acestui suc favorizează scăderea presiunii arteriale şi previne puseurile de hipertensiune. Totodată, este eficient şi în tratarea artritei, stimulează circulaţia sanguină la nivelul întregului organism, contribuie la alcalinizarea organismului şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii