Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Simptomele anemiei şi tratamente naturiste

ro

18 Nov, 2014 00:00 1504 Marime text
Anemia se numără printre bolile care pot trece neobservate pentru o perioadă mare de timp, deoarece simptomele nu sunt foarte vizibile, iar unele apar pe parcurs.

Anemia reprezintă fie o scădere a numărului de globule roşii, fie a cantităţii de hemoglobină din sânge. Din momentul în care anemia se instalează, persoana în cauză se simte din ce în ce mai obosită. În absenţa diagnosticului şi a tratamentului, poate evolua, manifestându-se prin palpitaţii, respiraţie accelerată, transpiraţie şi sete. Printre primele semne se numără pierderea apetitului, durerile de cap, constipaţia şi nervozitatea. De asemenea, anemia provoacă o paloare evidentă a feţei.

Plantele sunt extrem de eficiente persoanelor anemice, în acest caz amintim de păpădie, urzică, traista ciobanului, lumânărica. Toate aceste plante sunt bogate în fier şi vitamine. Persoanele anemice trebuie să includă în dieta lor multe fructe (mere, banane, caise, struguri) şi legume (broccoli, sparanghel, fasole). Printre alimentele care intensifică absorbţia de fier se numără şi carnea de pasăre, ficatul de pui şi peştele. Majoritatea oamenilor pot preveni apariţia anemiei prin păstrarea unei alimentaţii echilibrate şi prin limitarea consumului de alcool. Se recomandă evitarea alimentelor care conţin acid oxalic, printre acestea numărându-se migdalele, spanacul şi sfecla, evitarea alimentelor prăjite şi a celor bogate în zahăr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii