Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:37 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sfecla roşie, una dintre cele mai benefice legume pentru organism

ro

14 Nov, 2014 00:00 1862 Marime text
O sursă importantă de antioxidanţi şi nitraţi naturali, care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină, sfecla roşie se numără printre cele mai utilizate plante în medicina naturistă. Conţine vitaminele A, B, C şi PP, folaţi, fier, mangan, potasiu, cupru, fosfor, magneziu. De asemenea, conţine polifenoli, antioxidanţi puternici care protejează organismul de boli şi de factorii nocivi din mediu (fum de ţigară), dar şi aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea ţesutului muscular. Conţinutul crescut în potasiu contribuie la întărirea muşchiului inimii.

Recomandată în tratamentul afecţiunilor hepatice, sfecla roşie curăţă ficatul de toxine, îi stimulează funcţiile şi contribuie la detoxifierea organismului. Datorită complexului de vitamine B pe care îl conţine, sfecla roşie protejează vasele de sânge. Totodată, scade tensiunea arterială şi protejează inima de boli. Consumul sfeclei întregi este varianta cea mai eficientă de a beneficia de toţi nutrienţii legumei. Pe de altă parte, pentru îmbunătăţirea presiunii şi circulaţiei sângelui, se recomandă sucul de sfeclă. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în corp, inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor. Totodată, stimulează tranzitul intestinal, combate anemia şi oboseala.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii