Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sarea amară calmează durerile de spate

ro

19 Dec, 2014 15:48 2262 Marime text
Sarea amară sau sarea Epson este, de fapt, un mineral pur, compus din magneziu şi sulfat. Este un remediu natural, sarea de mare fiind utilă în tratarea mai multor afecţiuni. Contribuie la relaxarea sistemului nervos, eliminarea problemelor de piele, calmarea durerilor de spate, relaxarea muşchilor, vindecarea rănilor şi a răcelilor. Printre cele mai simple şi mai bune metode de eliberare a stresului se numără baia fierbinte, în care se adaugă câteva linguriţe de sare amară. Ionii de magneziu prezenţi în sarea amară relaxează organismul şi reduc senzaţia de iritabilitate. 
 
Sarea amara, totodată, elimină senzaţia de durere şi scade inflamaţiile, fiind benefică şi în tratarea muşchilor iritaţi, a astmului bronşic şi a migrenelor. În plus, are şi rolul de a înmuia pielea călcâielor şi de a neutraliza mirosurile. De asemenea, îmbunătăţeşte sănătatea inimii, circulaţia sângelui, protejează elasticitatea arterelor, previne cheagurile de sânge şi reduce riscul de a face stop cardiac.
 
Prezenţa magneziului şi a sulfului creşte eficacitatea insulinei şi scade drastic riscul de a face diabet. Pentru detoxifierea organismului, ar trebui efectuate, cel puţin o dată pe săptămână, băi fierbinţi, în care s-au adăugat două linguriţe de sare amară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii