Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Roşcovele acţionează ca un antioxidant

ro

07 Feb, 2016 00:00 1612 Marime text

Roşcovele, fructele arbustului numit roşcov ale cărui origini au cuprins o arie întinsă, sunt bogate în zaharuri naturale (sucroză, fructoză şi glucoză), vitaminele A, B şi D, precum şi în minerale, fibre şi carbohidraţi. Siropul obţinut este folosit ca îndulcitor, iar pudra de roşcove este, de asemenea, un îndulcitor foarte sănătos, ce are capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge.
 
Datorită conţinutului crescut de lignini şi polifenoli, roşcovele acţionează ca un antioxidant. Fiind bogate în fibre insolubile, ele reduc în mod natural nivelul colesterolului, totodată, îmbunătăţesc digestia, inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene şi restabilesc un peristaltism normal. Taninii din roşcove conţin acid galic, substanţă care are efecte antialergice, antibacteriene şi analgezice.
 
Roşcovele pot fi consumate în stare proaspătă sau sub formă de pudră. Prin prisma proprietăţilor antialergice, roşcovele pot fi consumate şi de către persoanele care suferă de astm bronşic şi boli alergice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii