Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru un ten fără acnee

ro

05 Nov, 2014 00:00 1989 Marime text
Cea mai comună afecţiune cronică a pielii, acneea, este caracterizată de inflamarea glandelor sebacee. Leziunile apar mai ales pe faţă, gât, piept şi umeri. Conform studiilor, şase din zece tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, suferă de acnee, care poate cauza cicatrice permanente. Acneea rozacee se observă mai ales la femeile trecute de 40 de ani. Există şi forme particulare de acnee - acneea necrotică (a frunţii), cheloidiană (a cefei) şi conglobată (abcese cu fistule). Pentru a preveni agravarea acneei, se recomandă renunţarea la preparatele procesate.
 
Arpacaşul combate eficient acneea. În acest sens, se prepară o pastă din boabele de arpacaş, măcinate şi fierte în apă, timp de câteva minute. Pasta obţinută, răcită la temperatura camerei, se aplică pe faţă, timp de 15-20 de minute. Şi bicarbonatul de sodiu reduce inflamaţiile de la nivelul pielii, fiind un bun exfoliator care îndepărtează celulele moarte. Se amestecă două linguriţe de bicarbonat cu puţină apă caldă şi se aplică pasta obţinută pe zonele afectate timp de 10-15 minute.
 
Un puternic tratament natural pentru acnee este oţetul de mere, care se amestecă cu apă pentru a-i dilua concentraţia şi se aplică pe piele. Tratamentul cu coajă de portocală s-a dovedit a fi eficient în tratarea acneei. Se rade coaja de portocală, care se amestecă cu puţină apă şi se aplică pe zonele afectate de acnee. Un remediu simplu şi la îndemâna oricui constă în tratamentul cu suc de lămâie. Se lasă să acţioneze timp de o oră, apoi se spală cu apă călduţă. Aplicat direct pe piele, albuşul de ou va reduce sebumul şi va elimina impurităţile. Se lasă între zece minute şi o jumătate de oră. În plus, pielea va căpăta o strălucire naturală. Un alt remediu este usturoiul, care se lasă să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute. Contribuie la curăţarea pielii de coşuri şi de pete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii