Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru scăderea febrei

ro

18 Feb, 2015 00:00 1090 Marime text
Febra poate apărea în urma unei răceli sau inflamaţii ale tractului respirator. Reprezintă, de asemenea, şi un semnal de alarmă, provocat de prezenţa microbilor sau a viruşilor. De obicei, febra este însoţită şi de alte semne de boală, precum frisoane, senzaţii de căldură sau de frig, creşterea pulsului şi a frecvenţei respiraţiilor, dar şi de o stare generală rea.
 
Unul dintre remediile naturiste folosite pentru scăderea febrei este tinctura de arnică. În acest scop, se diluează 50 de picături de tinctură de arnică într-o cană de ceai de mentă. Soluţia obţinută se bea de patru ori pe zi. Arnica stimulează puternic imunitatea, reduce febra şi calmează accesele de tuse. În plus, stimulează respiraţia şi reduce congestia şi inflamaţia de la nivelul tractului respirator. Arţarul, un alt remediu eficient pentru scăderea febrei, are proprietăţi antipiretice şi dezinflamatorii.
 
Camforul, de asemenea, ajută la decongestionarea căilor respiratorii şi a plămânilor şi scade febra. Pentru scăderea febrei se folosesc şi preparate din plante medicinale care au efecte sudorifice şi antipiretice, precum infuziile de salvie, pedicuţă, coada calului şi de muşeţel. Alte metode de a scădea febra se referă la compresele reci, hidratarea intensă şi întărirea sistemului imunitar printr-o alimentaţie sănătoasă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii