Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru o problemă medicală frecventă la copii

ro

09 May, 2016 00:00 1557 Marime text


Diareea este o problemă medicală frecventă la copii, care poate apărea din cauza unei simple indigestii, a stresului sau a unor infecţii cauzate de bacterii. Până la administrarea unui eventual tratament medicamentos, sunt utile câteva măsuri sau remedii naturiste sigure şi simple, care să întrerupă scaunele moi, dar şi crampele abdominale şi greţurile asociate deranjului la stomac.
 
Ceaiul de ghimbir, de exemplu, are proprietăţi naturale antispastice şi antibacteriene, el calmează crampele abdominale, reduce greaţa şi previne deshidratarea. Acesta este indicat pentru ameliorarea rapidă a scaunelor moi asociate diareei. Ceaiul de mentă este cel mai popular şi mai rapid remediu naturist contra diareei, având efecte calmante ale spasmelor abdominale, dar şi antimicrobiene.
 
Şi lactatele se numără printre remediile naturiste esenţiale pentru combaterea diareei. Însă nu toate lactatele au acest efect, ci doar cele care sunt tratate cu culturi vii, cum sunt iaurtul şi kefirul. Iaurtul ajută la producerea acidului lactic din intestine, la refacerea florei intestinale şi la protejarea acesteia de atacul bacteriilor nocive. De asemenea, sucul proaspăt de morcovi este util în combaterea rapidă a scaunelor apoase din diaree şi trebuie introdus în regimul alimentar al copiilor. Merele coapte sunt un alt tratament natural pentru diaree. Merele conţin cantităţi semnificative de pectină, o substanţă esenţială în combaterea scaunelor moi şi în echilibrarea nivelurilor de minerale şi săruri din organism, însă trebuie să fie consumate doar în stare coaptă, pentru reducerea nivelului de aciditate, care ar putea irita stomacul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii