Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru bronşite

ro

20 Feb, 2015 00:00 1473 Marime text
Bronşitele, afecţiuni acute sau cronice, se manifestă prin inflamarea persistentă a bronhiilor, tuse şi expectoraţii provocate de o mare diversitate de factori. De asemenea, printre simptomele bronşitei se numără şi înfundarea nasului, strănutul, senzaţia de usturime în gât, febră, dureri de cap şi senzaţie de oboseală.
 
Unul dintre remediile naturiste folosite pentru tratarea bronşitei este aplicarea de comprese calde cu oţet aromatic sau cu făină de muştar. Inhalaţiile cu infuzie fierbinte de muşeţel, rozmarin, levănţică sau cimbru au ca efect fluidizarea secreţiilor. Datorită proprietăţilor sale calmante, expectorante, antimicrobiene şi antiinflamatorii, mierea de tei, în combinaţie cu ceaiul sau laptele cald, este un remediu eficient pentru tratarea tusei uscate.
 
Un alt remediu la fel de eficient constă în masarea pieptului şi a spatelui cu un amestec realizat din patru linguri de ulei de ricin şi două linguri de ulei de terebentină. Gargara cu apă în care s-a adăugat sare poate fi benefică pentru dezinfectarea căilor respiratorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii