Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste care tratează mahmureala

ro

01 Jan, 2015 00:00 1457 Marime text
Mahmureala, o problemă destul de frecventă după petrecerile de sărbători, poate fi îndepărtată cu ajutorul unor soluţii naturiste. Simptomele mahmurelii sunt provocate, în primul rând, de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de minerale şi de vitamine, cu scăderea glicemiei şi cu dilatarea vaselor de sânge de la nivelul creierului. Printre simptomele consumului excesiv de alcool se numără durerile de cap, greaţa şi uscăciunea gurii.

Simptomele mahmurelii pot fi ameliorate cu ceaiul de limba-mielului, care reface nivelul optim de potasiu, unul dintre mineralele esenţiale eliminate din corp prin consumul de alcool. În plus, acest ceai reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care contribuie la curăţarea toxinelor ce se formează în organism în urma excesului de alcool.

Varza murată şi zeama de varză murată, de asemenea, asigură necesarul de vitamina C, importantă pentru refacerea organismului. Mai mult de atât, consumul de varză murată favorizează eliminarea toxinelor acumulate prin consumul de alcool. Zeama de varză conţine şi enzime care stimulează circulaţia sângelui.

Pe de altă parte, ceaiul de ghimbir, în care s-a adăugat miere de albine şi zeamă de lămâie, combate starea de ameţeală şi senzaţia de greaţă. Tot el oferă organismului aproape toate substanţele nutritive de care are nevoie după consumul de alcool. Şi ceaiul de spilcuţă atenuează durerile de cap şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către creier, ceea ce ajută la combaterea stărilor de confuzie specifice mahmurelii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii