Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Puterile terapeutice nebănuite ale florilor de salcâm

ro

14 Jun, 2016 00:00 2035 Marime text

 
Florile de salcâm au puteri terapeutice nebănuite şi pot trata şi alina dureri din cele mai diverse şi mai puternice. Ele conţin flavonoide, glucozide, tanini şi uleiuri esenţiale, substanţe ce au efect benefic asupra organismului. Florile se folosesc sub formă de pulbere, ceai, tinctură sau vin de salcâm. Preparatele obţinute din flori de salcâm au acţiune sedativă şi antispastică, fiind folosite în dureri abdominale, gastrite hiperacide şi în ulcerul duodenal.
 
De asemenea, florile de salcâm au acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos central, ele reduc nivelul stresului, au un efect deosebit de benefic în cazul gastritelor şi ulcerelor declanşate de stres. Ceaiul din flori de salcâm are acţiune benefică asupra sistemului nervos, combate durerile de cap, insomnia, depresia şi astenia. Acest ceai este recomandat persoanelor care suferă de ulcer, gastrită, reflux gastro-esofagian, crampe abdominale şi indigestii. De asemenea, acest ceai ameliorează tulburările de memorie, văz şi echilibru.
 
Ceaiul din flori de salcâm, îndulcit cu miere, calmează accesele de tuse, durerile de piept şi febra, având proprietăţi emoliente şi expectorante. Pe de altă parte, băile de şezut cu tinctură de salcâm tratează afecţiuni genitale. În cazul arsurilor uşoare, se zdrobesc florile de salcâm şi se aplică pe locul afectat, timp de două ore. Efectele sunt de calmare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii