Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:51 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale şofranului

ro

26 Feb, 2015 13:26 552 Marime text
Şofranul este o plantă originară din zona Mării Mediterane, din care se extrage cel mai scump condiment din lume. Conţine carotenoizi, ulei volatil, protocrocină, o substanţă de natură glicozidică, ce are proprietatea de a intensifica senzaţiile euforice. Acest condiment are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, antispasmotice, stomahice, antitusive, analgezice şi anticancerigene. Şofranul are o culoare şi o aromă inconfundabile şi este benefic împotriva bolilor de inimă, a anemiilor şi depresiilor.
 
Şofranul, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea vederii şi reprezintă un aliat puternic împotriva degenerescenţei maculare, cea mai întâlnită cauză a orbirii manifestată în special la persoanele trecute de vârsta a doua. Totodată, şofranul poate fi folosit pentru tratarea şi vindecarea rănilor, dar şi pentru stimularea circulaţiei sângelui. Este un remediu eficient şi pentru echimoze, conjunctivite şi dureri dentare. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii