Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:14 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile terapeutice ale măghiranului

ro

19 Feb, 2015 00:00 844 Marime text
Măghiranul este o plantă perenă, originară din Egipt şi Arabia, care face parte din aceeaşi familie cu menta. Măghiranul conţine vitaminele A, C şi D, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan şi numeroase uleiuri volatile. Această plantă are puternice proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice şi antivirale.
 
Consumat frecvent, măghiranul stimulează digestia, măreşte producţia de enzime digestive, calmează stomacul, îmbunătăţeşte apetitul, reduce greaţa, elimină flatulenţă şi tratează constipaţia. De asemenea, măghiranul este un remediu foarte eficient în lupta împotriva unor afecţiuni comune: intoxicaţii alimentare, infecţii bacteriene, răceală, gripă, oreion sau pojar. Măghiranul, în acelaşi timp, ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce scade riscul apariţiei problemelor cardiace. Tot el previne depunerea de colesterol şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, prin dilatarea arterelor.
 
Măghiranul are şi calităţi sedative şi antidepresive, tratează insomnia, reduce stresul şi calmează stările de anxietate. Ceaiul de măghiran este benefic împotriva astmului, spasmelor musculare, durerilor de cap, migrenelor şi febrei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii