Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Perele, benefice organismului şi sistemului imunitar

ro

11 Nov, 2014 00:00 1689 Marime text
Surse importante de vitamine şi săruri minerale, perele sunt consumate în numeroase ţări de pe glob, fiind benefice organismului şi sistemului imunitar. Para, denumită „fructul de unt“, datorită texturii sale cremoase, are puţine calorii şi conţine fibre, vitaminele C şi K, cupru, potasiu. Deoarece sunt dulci, moi şi uşor de digerat, se recomandă introducerea lor în alimentaţia copiilor. Perele au rol în realizarea contracţiei adecvate a muşchilor, reglează nivelul glucozei din sânge, scad riscul de accident vascular cerebral şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
 
De asemenea, aceste fructe stimulează digestia şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Vitamina C din pere stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor. Pentru reglarea tranzitului intestinal, se recomandă sucul de pere, care calmează şi durerile în gât. Tot ele pot fi utile în tratarea tulburărilor cronice, artritei şi gutei. Datorită acţiunii astringente a pulpei de pară, acest fruct este folosit ca o mască pentru tratarea acneei. În acest caz, se aplică pe faţă câteva felii de pară, timp de câteva minute. Faţa se clăteşte cu apă călduţă. Perele sunt recomandate persoanelor stresate. Ele au un efect calmant şi asupra sistemului nervos, iar sucul natural de pere induce o stare de relaxare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii