Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Păstura, un produs apicol benefic organismului

ro

21 Dec, 2014 10:40 1760 Marime text
Păstura sau pâinea albinelor este produsă prin fermentarea polenului introdus de către albine în celulele fagurelui, împreună cu miere şi cu o serie de enzime secretate de ele, motiv pentru care prezintă o bioactivitate mult mai mare faţă de polen, fiind, în acelaşi timp, mult mai uşor de digerat. Are un gust dulce-acrişor şi conţine vitaminele A, C, E, K, acid folic, zaharuri simple, seleniu, enzime şi aminoacizi.

Datorită proprietăţilor sale, păstura este recomandată, în special, persoanelor care suferă de afecţiuni ale tubului digestiv, dar şi celor cu probleme hepatice. Păstura este un produs apicol benefic pentru foarte multe afecţiuni, printre acestea numărându-se afecţiunile din zona tubului digestiv, constipaţiile cronice, enterocolitele, hepatitele acute şi cronice de tip A, B şi C. De asemenea, acest produs apicol reglează tranzitul intestinal şi este benefic şi în cazul anemiilor şi stresului. Păstura de calitate nu produce alergii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii